Personalia

 Op de wereld gekomen in 1949 in een technisch-economisch milieu leek er weinig op te wijzen dat ik later zou schilderen. Een studie tot natuurkundig ingenieur (ir.) aan de Rijksuniversiteit heb ik succesvol afgerond. Mijn loopbaan is begonnen als beleidsambtenaar bij een stafafdeling van het bestuur van de Radboud Universiteit. Daarna korte tijd de studie arbeids- en organisatiepsychologie. Het werd duidelijk dat ik de universiteit moest verlaten en ik heb een jaar als vrijwilliger bij een jongeren actiecentrum gewerkt. In die tijd ben ik gaan schilderen. Ca twee jaar heb ik groepslessen gevolgd bij Elly Kuipers en Jozef Bossaert en daarna als autodidact verder.

Na een aantal jaren kreeg ik behoefte aan foto's van mijn schilderwerk en dat is uitgegroeid tot een kleine fotopraktijk met als specialisatie theaterfotografie. Ik heb veel gewerkt voor dansscholen in Nijmegen.

De digitale revolutie heeft pas laat toegeslagen (ca 2000) maar heeft mij sindsdien in de greep. Concentratie op de hardware. Verder een aantal praktische zaken zoals digitale fotografie, archivering, een thuisnetwerk. Van een aantal mensen houd ik de pc in orde.

Naast dit alles ben ik momenteel voorzitter (eigenlijk primus inter pares) van een bewonersgroep van mijn flat (200 eenheden) die als doel heeft de flat leefbaar te houden. Dat betekent inspecties, overleg, contact met de woningcorporatie e.d.

Op driejarige leeftijd heb ik kinderverlamming gehad en loop korte afstanden met een beugel en een stok. Dat lukt steeds minder en ik concentreer mij meer op het schilderen en de wereld van de kunst.